• Creşteri pentru indici
Valoarea tranzacţiilor din şedinţa de vineri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la numai 25,65 milioane de lei, de aproape trei ori mai mică decât media zilnică a anului, de 73,8 milioane lei, în timp ce schimburile cu acţiuni listate în Piaţa Reglementată a fost de 12,5 milioane lei. Indicii au avut preponderent creşteri, într-o zi "verde" în pieţele europene. Indicele BET, al celor mai lichide şaptesprezece acţiuni de la BVB, a avut un avans de 0,24%, la 11.147,32 puncte, în timp ce indicele extins BET-XT, ce reflectă parcursul celor mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră, a urcat cu 0,23%, 988,71.
Citeste mai mult* Valentin-Norbert Ţăruş, FARMACEUTICA REMEDIA
Rezultatele primului trimestru şi o serie de dezvoltări ale afacerii, inclusiv automatizări, reprezintă elemente ce susţin creşterile estimate de Farmaceutica Remedia în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru acest an, reiese din declaraţiile de vineri ale directorului general al companiei, Valentin-Norbert Ţăruş, făcute în cadrul unei conferinţă de presă. Practic, pentru acest an, conducerea companiei estimează venituri nete din vânzări mărfuri de 513,43 milioane de lei, cu circa 17% peste cele din 2020, în timp ce costurile totale sunt prognozate la 511,58 milioane de lei, cu 16% mai mari decât cele anul anterior.
Citeste mai mult* Nu interzicem tranzacţiile cu Bitcoin
Coincidenţă sau nu, odată cu listarea la bursa americană (NASDAQ) a Coinbase, cea mai importantă platformă de tranzacţionare de criptomonede din lume, ceea ce reprezintă în esenţă o confirmare şi o validare oficială a criptomonedelor de către lumea financiară mondială, la Bucureşti BNR a ieşit cu un comunicat oficial, care aduce câteva clarificări în privinţa investiţiilor şi tranzacţionării criptomonedelor.
Citeste mai mult„Firmele încep să îşi remodeleze portofoliile pentru a-şi susţine planurile de afaceri post-pandemie”
Anul trecut, firmele din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) au vândut proprietăţi folosite în domeniul corporate în valoare de 27 de miliarde de euro, conform unui raport al grupului Jones Lang LaSalle. Suma a reuşit să depăşească nivelul înregistrat în 2019, în contextul în care – per total – afacerile din real estate s-au prăbuşit de-a lungul pandemiei de coronavirus. Companiile evită sectorul imobiliar pentru „a păstra capital şi pentru a elibera lichidităţi, remodelându-şi portofoliile pentru a-şi susţine planurile de afaceri post-pandemie”, spune Nick Compton, head of EMEA corporate capital markets din cadrul JLL.
Citeste mai multConsultanta imbunatatire continua Lean Six Sigma Agile RPA