PIAŢA MONETARĂ
BNR a afişat, ieri, un nivel mediu al dobânzii la depozitele overnight plasate (ROBOR) care a crescut la 6,51%, de la 6,35% în ziua anterioară. Dobânda la depozitele atrase pentru o zi (ROBID) a crescut la 6,22%, de la 6,05%. Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 8,14%.
Citeste mai multPIAŢA VALUTARĂ
Euro a scăzut, ieri, cu 1,60 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9050 lei/euro. Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 17:30, un euro era tranzacţionat la 1,0234 dolari, în apreciere cu 0,38% faţă de închiderea precedentă, potrivit datelor Investing.com. Tranzacţiile pe euro/dolar au deschis la 1,0189 dolari şi au avut loc, până la ora menţionată, între un minim de 1,0189 şi un maxim de 1,0247.
Citeste mai mult• Închideri mixte pentru indici
Valoarea tranzacţiilor derulate ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la doar 31,8 milioane de lei, cu mult sub media zilinică a anului, de circa 100 milioane de lei, în condiţiile în care prin piaţa "deals" nu a avut loc niciun schimb. Indicii au avut închideri mixte, într-un context general negativ în pieţele europene. Indicele BET, ce reflectă dinamica celor mai lichide 20 de titluri ale pieţei noastre, a urcat cu 0,07%, la 12.589 de puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a depreciat cu 0,13%, până la 2.285 de puncte.
Citeste mai mult• TradeVille: "Pentru instituţiile de credit există şanse mai reduse să aibă o performanţă la fel de bună cu cea din ultimele trimestre"
• Dragoş Mesaroş, Goldring: "Există o revenire a preţului titlurilor băncilor - la BRD, de exemplu, nu mai văd vânzătorii care apăreau frecvent cu ordine mari la final de şedinţă" După un an cu aprecieri consistente ale preţurilor, într-un context de revenire economică din pandemia Covid-19, cotaţiile acţiunilor băncilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-au confruntat cu scăderi până acum în 2022. Titlurile Banca Transilvania (TLV), cele mai lichide acţiuni ale pieţei noastre, au de la începutul anului un recul de circa 10%, în timp ce pentru BRD-Groupe Societe Generale (BRD) declinul este de 22%, scădere ce include totuşi şi două corecţii ex-dividend pentru alocări cu randamente ridicate. Spre deosebire, deprecierea indicelui BET în 2022 este de numai 3,6%.
Citeste mai multConsultanta imbunatatire continua Lean Six Sigma Agile RPA